Panta guld – populärt i svåra tider

Det råder ingen tvekan om att det försämrade ekonomiska läget har bidragit till att många får svårt att få månaderna att gå ihop. Genom att panta ditt guld, dina diamanter eller smycken kan du få mer pengar över i kassan och säkerställa att alla räkningar är betalda. Intresset för att sälja guld har aldrig varit lika stort som idag. Samtidigt är guldpriserna högre än någonsin!

Har du guld som du inte använder eller är du i stort behov av pengar? Då kan du panta guld och smycken hos Diamantbrev online. Diamantbrev gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt få dina föremål värderade och därefter pengarna utbetalda till ditt konto. Du behöver inte ens lämna din egen soffa, utan allt sker med hjälp av rekommenderade brev.

Ökat värde av guld

Det finns flera anledningar till varför guldet har ökat i värde. Här beror det främst på den politiska oron i världen. Ett ökat värde på guld och geopolitisk oro har alltid varit hårt sammankopplade, något som man sett i branschen sedan många år tillbaka. Tittar vi dessutom på hur den svenska kronan ser ut idag är den betydligt svagare än USA-dollarn, vilket är den valuta som guldet främst handlas i. Även de som förr lade sitt kapital på kryptovaluta har nu valt att gå över till guld.

Så fungerar det att panta guld

Har du hamnat i ekonomisk knipa kan en pantbank vara lösningen på dina problem. Det förutsätter naturligtvis att du har smycken, guld eller andra föremål som du kan låna på. Pantbanken erbjuder belåning på föremål, vilket innebär att du har möjlighet att hämta ut ditt guld igen mot att lånebeloppet och ränta betalas tillbaka. Om du inte vill eller kan hämta ut ditt guld igen kommer äganderätten att övergå till företaget eller pantbanken. Oftast går smyckena då till auktion på deras egen hemsida.